Τηλ. παραγγελίες 
210.6251.763
210.8077.387
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
από 80€ και πάνω
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Φίλτρα πόσιμου νερού

11/11/21
Φίλτρα πόσιμου νερού

 Ο καθένας μας γνωρίζει ότι το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει για κάθε όργανο ξεχωριστά, καθώς και για τη βελτίωση της υγείας μας, την φυσική μας κατάσταση , την εμφάνιση μας.

Η σταδιακή έλλειψη νερού από το σώμα μας μπορεί να ξεκινήσει από μια απλή δίψα και μεγαλώνοντας να φτάσει σε δυσλειτουργίες οργάνων και τέλος στο θάνατο.

Το νερό είναι μια από τις πλέον σημαντικές θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, μιας και μεταφέρει όλα τα υδατοδιάλυτα στοιχεία (όπως οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες Β & C ) που είναι απαραίτητα για τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα, για να λειτουργήσουν σωστά. Ακόμη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα, ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος, καθαρίζει τα νεφρά ώστε να αποβάλλει το σώμα τις τοξίνες, μεταφέρει τα στερεά απόβλητα του οργανισμού και τέλος λειτουργεί σαν πολύτιμη πηγή μεταλλικών ιχνοστοιχείων, όπως το μαγγάνιο και το μαγνήσιο.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και δεκάδες άλλες ιδιότητες που έχει το νερό για τον άνθρωπο, από τη βελτίωση της υγείας μέχρι και την φυσική κατάσταση.

Όμως όλα αυτά είναι άτοπα εάν το νερό που καταναλώνουμε (ο άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει 1,5 έως 2,5 λίτρα την ημέρα), δεν είναι το κατάλληλο για τον οργανισμό.

Δύο είναι οι κυριότερες πηγές που αντλούμε νερό :

α) Οι επιφανειακές πηγές π.χ ποτάμια, λίμνες και β) τα υδροφόρα στρώματα στο έδαφος.

Στο ταξίδι του νερού μέχρι τη βρύση του σπιτιού μας, είναι σίγουρο ότι συλλέγονται διάφοροι ρύποι, μολυντές ή ουσίες βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του νερού, συνήθως γίνεται προσθήκη χλωρίου ( φθορίου σε άλλες χώρες) για να καταστραφούν πιθανοί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

Πολλοί από μας δεν γνωρίζουν, ότι παρ’ όλο που θεωρούμε πως το νερό την χρονική στιγμή της παροχής από τη βρύση βρίσκεται στην πιο καθαρή εκδοχή του, το χλώριο μπορεί να αντιδράσει με οργανικές ύλες και σαν αποτέλεσμα να έχουμε το σχηματισμό βλαβερών προϊόντων για τον οργανισμό μας (τριαλογονάνθρακες), που ευθύνονται και για διάφορες μορφές καρκίνου.

Ακόμη ο υδροφόρος ορίζοντας μπορεί να φέρει στις βρύσες μας από απλούς ρύπους όπως λάσπες και πέτρες έως χημικά κατάλοιπα (π.χ. νιτρικά) και σε κάποιες περιοχές βαρύτατους ρύπους όπως αρσενικό και ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ μέχρι (ακόμη και λόγω σωληνώσεων) χαλκό, μόλυβδο, σκουριές, αμίαντο.

Αυτά και άλλα πολλά , μπορεί το νερό να μαζέψει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μέχρι να έρθει στο ποτήρι μας.

 

Η εταιρεία Χ.Α ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΕΕ εξειδικεύεται από το 1996 στην επεξεργασία του νερού.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα σε σχέση με το νερό.

Οι γνώσεις μας, η εμπειρία μας, καθώς και η συνεργασία μας με αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού

( ΑΜG ITALY , AMII POLAND , WATERLINE ITALY, TECNOPLASTIK ITALY KX USA , MILWAUKEE INSTRUMENTS κ.α )

μας έδωσαν την δυνατότητα να σας παρέχουμε ΑΣΦΑΛΕΣ φιλτραρισμένο καθαρό νερό, είτε είναι δημοσίων οργανισμών ύδρευσης ή νερό πηγαδιών κλπ.

Για οποιοδήποτε νερό αμφίβολης προέλευσης , βεβαίως και μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις , όμως χρειάζεται πάντα χημική και μικροβιολογική εξέταση, για να γνωρίζουμε τα προβλήματα του και να τα αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει!.

 

 

Σας παραθέτουμε μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε μέσα σε ένα ποτήρι νερό και ποιες είναι οι κατάλληλες μέθοδοι για να τα απομακρύνετε:

 

  1. ΣΤΕΡΕΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ (πέτρες , λάσπες , σκουριά)

Για την απομάκρυνση αυτών των σωματιδίων μπορούμε να εγκαταστήσουμε ένα φίλτρο σίτας ή ένα φίλτρο νήματος πολυπροπυλενίου , διαπερατότητας από 60 έως 5 micron.

Ιδιαίτερα αναφέρουμε τα φίλτρα ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ , που είναι τα μόνα αυστηρά πιστοποιημένα για χρήση αφαίρεσης στερεών ρύπων σε τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Στην εταιρεία μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία φίλτρων , από πολύ απλές συνθετικές κατασκευές , έως ιδιαίτερων απαιτήσεων ανοξείδωτα και πολύμορφα φίλτρα καλύπτοντας κατοικίες, πολυκατοικίες, εργοστασιακές κατασκευές μέχρι μικρούς οικισμούς .

 

  1. ΧΛΩΡΙΟ και παράγωγα του.

Για την απομάκρυνση του χλωρίου - στοιχείου ιδιαίτερα επικίνδυνου -  απαιτείται συνήθως ενεργός άνθρακας είτε σε κοκκώδη μορφή ή σε block πεπιεσμένου ενεργού άνθρακα.

Ο ενεργός άνθρακας είναι ίσως το πιο διαδεδομένο υλικό στα φίλτρα νερού. Έχει μια πολλαπλή λειτουργική φύση δηλαδή απομακρύνει το χλώριο από το νερό, μπορεί να απορροφήσει πολλά οργανικά μείγματα και με αυτό τον τρόπο βελτιώνει τη γεύση και την οσμή.

Υπάρχουν δύο είδη ενεργού άνθρακα.

Ο κοκκώδης ενεργός άνθρακας κάνει την αποχλωρίωση του νερού, αλλά δημιουργεί στο εσωτερικό του «κανάλια» από όπου περνάει το νερό ανεπεξέργαστο, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του. Επίσης παρατηρούνται πολλές ‘’νοθευμένες’’ μορφές ενεργού άνθρακα (κυρίως προελεύσεως Άπω Ανατολής) , αλλά υπάρχει και το φαινόμενο , ο κοκκώδης άνθρακας να ελευθερώνει μέσα στο νερό σωματίδια.

Ο πεπιεσμένος ενεργός άνθρακας (carbon block) με τα ανταλλακτικά φίλτρων διαφόρων ικανοτήτων, κατευθύνει το νερό διαμέσου ‘’περιμετρικής’’ οδού. Οι μολυντές αφαιρούνται δια της προσρόφησης λόγω μεγέθους ή δια των δεσμών υδρογόνου καθώς το νερό διέρχεται από το φίλτρο. H compact πεπιεσμένη μορφή του υλικού, απαγορεύει τη δημιουργία ‘’καναλιών’’ (channeling) που δημιουργούνται στον κοκκώδη άνθρακα , με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στην απομάκρυνση του χλωρίου (έως και 99,999%), των τριαλογονάνθρακων και πολλών οργανικών ενώσεων.

Ο block ενεργός άνθρακας κατασκευάζεται με πίεση κόκκων σε μερικές χιλιάδες PSI(!). Με την ιδιαίτερα υψηλή αυτή τεχνολογία παράγονται φίλτρα με ικανότητα έως και 0,3μ.

Πρωτοπόρος στον τομέα η εταιρεία WATERLINE OCEANO που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα με μεγάλη τεχνογνωσία

ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ, ΙΟΙ, ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Για την καταστροφή των βακτηριδίων , ιών , μικροβίων απαιτείται λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας “UV”, η οποία έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει αποτελεσματικά βακτηρίδια και ιούς. Η εταιρεία μας διαθέτει ποικιλία συσκευών “UV” για κάθε χρήση. Η αποστείρωση του νερού με “UV” είναι απαραίτητη έως και υποχρεωτική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η άλλη μέθοδος αποστείρωσης του νερού είναι η χλωρίωση.

Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες ύδρευσης στην Ελλάδα.

Οι περισσότερες δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης χρησιμοποιούν χλωρίωση του νερού για να μπορέσουν να σκοτώσουν δραστικά μικρόβια και υιούς. Είναι μια μέθοδος ευρύτατα διαδεδομένη, απλή στη λειτουργία της, με όχι απόλυτα οικολογική συμπεριφορά όμως αλλά κατάλληλη για το σκοπό που επιτελεί.

 

Βέβαια πολλές φορές η ανεξέλεγκτη χρήση του χλωρίου φτάνει στην υπερχλωρίωση του νερού που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ υπάρχουν και βακτήρια που ζουν στο ‘’χλωριωμένο ‘’νερό, αν η χλωρίωση δεν είναι σωστή.

H εταιρεία μας διαθέτει και συστήματα χλωρίωσης με μεγέθη που καλύπτουν από μια απλή κατοικία έως ένα χωριό.

 

Ακόμα διαθέτουμε ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ, το απόλυτα ασφαλές και πιστοποιημένο χλώριο με το οποίο μπορείτε να αποστειρώνετε ακόμα και τρόφιμα.

 

 

4.ΙΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ, ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.

Τα φίλτρα ΣΥΜΠΑΓΟΎΣ ενεργού άνθρακα από 0,3 έως 5 micron έχουν τη δυνατότητα ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού αφαίρεσης αμιάντου και βαρέων μετάλλων από το νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο όρος ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ . Η πραγματική του έννοια περιλαμβάνει φυσικά στοιχεία όπως χαλκός, σελήνιο κλπ. Απαραίτητα για τον άνθρωπο, αλλά και ανθρωπογενή στοιχεία π.χ ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΑΠΟ ΣΩΛΗΝΕΣ που είναι καταστροφικά για την υγεία.

Ακόμα , εξαιρετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τη χρήση συστημάτων αντίστροφης όσμωσης. Η εταιρεία μας διαθέτει τέτοια συστήματα με ικανότητα από 150lit έως πολλά κυβικά ημερησίως.

Η επιλογή του συστήματος αντίστροφης όσμωσης δεν πρέπει να γίνεται χωρίς εξειδικευμένες συμβουλές.

 

Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να επιλέγεται μετά από χημική και μικροβιολογική ανάλυση του νερού και να είναι στοχευμένο στο συγκεκριμένο πρόβλημα του νερού.

Λανθασμένη επιλογή θα καταστρέψει την ποιότητα του νερού αντί να την αναβαθμίσει.

 

 

5. ΜΕΙΩΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ.

Για τη μείωση της σκληρότητας του νερού απαιτείται αποσκληρυντής ρητίνης ή ηλεκτρονικός αποσκληρυντής (clean scale ).

Οι δυο αυτές μέθοδοι, κατ’ όνομα παρόμοιες παρ’ όλα αυτά όμως είναι πολύ διαφορετικές.

Οι κλασσικοί αποσκληρυντές (ρητίνης) είναι εδώ και πολλά χρόνια μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδος αποσκλήρυνσης του νερού. Σ’ αυτή τη μέθοδο έχουμε χημική αλλαγή της σύστασης του νερού που βγαίνει στην έξοδο του αποσκληρυντού.

Η αλλαγή αυτή βέβαια έγκειται μόνο στην συγκράτηση του ασβεστίου και του μαγνησίου από την ρητίνη του αποσκληρυντή ( ion exchange) και όχι σε προσθήκη ‘’κακών χημικών’’.

Ακόμη έχουμε αύξηση του νατρίου στην έξοδο, οπότε χρειαζόμαστε προσοχή αν ο ιατρός έχει συστήσει δίαιτα πτωχή σε νάτριο..

Για συγκεκριμένες απαιτήσεις παραγωγής μαλακού νερού , η αποσκλήρυνση είναι σίγουρη και αποτελεσματική. Η εταιρεία μας διαθέτει ποικιλία αποσκληρυντών με κεφαλές και μέρη πιστοποιημένης κατασκευής.

 

Οι συσκευές clean scale είναι καινούριας τεχνολογίας και σε αυτή τη μέθοδο δεν έχουμε χημική αλλαγή της σύστασης του νερού. Η συσκευή αυτή είναι κατάλληλη για την μη επικάθηση αλάτων σε σωληνώσεις, ηλεκτρικές συσκευές, βρύσες. Έτσι όλες σας οι συσκευές παραμένουν καθαρές από άλατα και επικαθίσεις.

Είναι οικολογικές συσκευές και δεν επηρεάζουν την ποσιμότητα του νερού, ενώ είναι ιδανικές για οικιακή χρήση.

Οι σωληνώσεις και οι συσκευές παραμένουν καθαρές από άλατα , αλλά τα λευκά στίγματα στους νιπτήρες και τις άλλες επιφάνειες που βρέχονται ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ , ενώ η σκληρότητα του νερού ΔΕΝ αλλάζει.

 

6. ΝΙΤΡΙΚΑ.

Για την μείωση της περιεκτικότητας του νερού σε νιτρικά χρησιμοποιούμε ειδικές ρητίνες εφ’ όσον το νερό δεν έχει περιεκτικότητα πάνω από 60-70 ppm και για την παραγωγή μικρών ποσοτήτων. Από εκεί και πέρα πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδικά συστήματα αντιστρόφου οσμώσεως.

Τα νιτρικά θεωρούνται μια από τις πλέον σοβαρές «μολύνσεις» του νερού, μιας και σε συγκεντρώσεις άνω των 50mg/lit είναι καρκινογόνα (οδηγίες 98/83/ΕΚ ή 80/778/ΕΟΚ).

Γενικά θεωρούνται ένα από τα δυσκολότερα στοιχεία για να απομακρυνθούν από το νερό, και θα πρέπει τόσο η διαδικασία καθαρισμού του νερού όσο και η διαδικασία απόρριψης των νιτρικών να γίνονται με αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες.

Η εταιρεία μας διαθέτει συστήματα αντίστροφης όσμωσης με ικανότητα από 150lit/24h έως μεγάλες βιομηχανικές απαιτήσεις.

 

 

7. ΣΙΔΗΡΟΣ, ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ , ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟκλπ.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας παρατηρούνται ειδικές περιπτώσεις προβλημάτων στο νερό.

Υψηλές περιεκτικότητες σε σίδηρο, υδράργυρο και άλλα ξένα στοιχεία, πρέπει να ανιχνεύονται και να μετρώνται από εξειδικευμένα χημικά εργαστήρια.

Ο τρόπος αντιμετώπισης διαφέρει κατά περίπτωση αλλά είναι και σχεδόν πάντα εφικτός από την εταιρεία μας. Κύρια μέθοδος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αντίστροφη όσμωση.

 

Η εταιρεία Χ.Α Χαραλαμπίδης μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα που υπάρχει στο νερό σας. Μέσα από την καθημερινή έρευνα και τεχνογνωσία, σας παρέχουμε καθαρό φιλτραρισμένο φρέσκο νερό.

 

 

ΠΕΡΙ ΦΙΛΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ

Απαιτείτε πάντα να σας ενημερώνουν για τις πλήρεις ιδιότητες των φίλτρων που αγοράζετε.

Προσοχή σε «πολύ ακριβά» συστήματα και σε ‘’δωρεάν ‘’ παροχές. Συγκρίνετε πάντα τι προσφέρουν οι πολύ ακριβές λύσεις σε σχέση με άλλες φθηνότερες, ελέγχοντας πάντα προδιαγραφές και όχι τηνδιαφήμιση.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΕΡΟ και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.. Ένα πανάκριβο φίλτρο που μπορεί να αφαιρέσει ‘’τριχλωροαιθάνιο ‘’ από το νερό σας , είναι παντελώς άχρηστο αν το νερό σας δεν περιέχει το ρύπο αυτό!

 

Τέλος θυμηθείτε…………..

Όλα τα φίλτρα ΔΕΝ κάνουν για όλες τις δουλειές.

Για τη σωστή επιλογή απευθύνεστε πάντα σε εξειδικευμένους τεχνικούς και επιστήμονες και όχι σε μη ειδικούς.

 

 Το παραπάνω κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Χ.Α.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Ε.Ε και απαγορεύεται η χρήση του μερικώς ή ολικώς χωρίς την έγγραφη συναίνεση.

 

ESPA

© 2024 Water-filters.gr. All rights reserved. Designed by TotalWeb®.

0