Τηλ. παραγγελίες 
210.6251.763
210.8077.387
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
από 80€ και πάνω
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Τα πειράματα της ηλεκτρόλυσης. Πραγματικότητα ή παραμύθι;

22/3/23
Τα πειράματα της ηλεκτρόλυσης. Πραγματικότητα ή παραμύθι;

 Στην πραγματικά μεγάλη αλλά και χαώδη αγορά των φίλτρων νερού υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις των σχετικών εταιρειών.

Υπάρχουν οι εταιρείες που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους με τεχνικά χαρακτηριστικά, παρουσίαση των εργοστασίων παραγωγής και εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς προσφέρει κάθε μοντέλο φίλτρου.

Υπάρχουν και εταιρείες που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα η προέλευση, τα πραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και οι διεθνείς πιστοποιήσεις.

Στην δεύτερη περίπτωση τα προϊόντα των εταιρειών συνοδεύονται από επίθετα του τύπου ''θεϊκά '' ,  ''μαγικά'' κ.α..

Επίσης πολύ γνωστό είναι το εντυπωσιακό «πείραμα» της ηλεκτρόλυσης με την «ειδική» συσκευή που βυθίζεται ταυτόχρονα σε δύο ποτήρια νερό, ένα με «βρώμικο» νερό και ένα με «φιλτραρισμένο».

Η ‘’ειδική συσκευή ‘’ αυτή την οποία συνήθως χειρίζεται κάποιος «σύμβουλος» υγείας μπορεί και με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, να παράγει ποικιλία αιωρούμενων χρωμάτων μέσα στο προηγουμένως διαυγές νερό.

 

 

Ο «σύμβουλος» παρουσία του πελάτη εξηγεί ότι το τάδε το χρώμα είναι ένδειξη ακαθαρσίας χλωρίου ή επιμόλυνσης ενώ το δείνα χρώμα είναι ένδειξη αγνότητας.

 

 

 

 Η ''ειδική συσκευή '' δεν είναι παρά μία απλή ηλεκτρονική πλακέτα , εξοπλισμένη με τέσσερα ηλεκτρόδια , συνηθως απλούστατης κατασκευής και με λειτουργία στα  230 V ( εν δυνάμει επικίνδυνη και για τον χρήστη ) η οποία πωλείται συνήθως σε e-shop της Άπω Ανατολής προς 5,00 έως 7,00 ευρώ.

Η ''ειδική'' αυτή και πάμφθηνη συσκευή προφανώς αντικαθιστά -  για τους '' συμβούλους '' αυτούς -  τα εξειδικευμένα χημικά εργαστήρια και τους επιστήμονες χημικούς.

Στην πραγματικότητα ο οποιοσδήποτε «σύμβουλος» μπορεί παίζοντας με την τάση της συσκευής και την ποιότητα των ηλεκτροδίων να παράγει μέσα σε ένα ποτήρι νερό, ποικιλία εντυπωσιακών χρωμάτων  ( συνήθως οξείδια μετάλλων ) σαν  αποτέλεσμα της ηλεκτρόλυσης.

Η όλη  '' επιστήμη'' παραπάνω δεν είναι παρά εφαρμογές της απλής χημείας που όλοι μας μάθαμε στο λύκειο και που προφανώς τα αποτελέσματα της δεν έχουν καμία σχέση με τον έλεγχο ποιότητας του νερού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν είχαν, θα έπρεπε να καταργηθεί από τα πανεπιστήμια του πλανήτη το μάθημα της χημείας του νερού (δείτε το παρακάτω βίντεο).

https://www.youtube.com/watch?v=owyVqmXf9EY

Προσοχή λοιπόν στην αναζήτησή σας ώστε να μην παρασύρεστε από επιφωνήματα «θεϊκής» φύσεως του νερού, επιστολές συγχαρητηρίων αντί για πιστοποιήσεις οργανισμών και χρωματιστά πειράματα ή κορδέλες.

Θυμηθείτε πάντα ότι δεν υπάρχει ένα φίλτρο που να λύνει όλα τα προβλήματα του νερού αλλά υπάρχουν  - και πρέπει να υπάρχουν -  πολλοί τύποι , των οποίων η επιλογή πρέπει να γίνεται με την βοήθεια εξειδικευμένων ανθρώπων και με βάση μόνο τα επίσημα ανακοινωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των εργοστασίων κατασκευής.

 

ESPA

© 2024 Water-filters.gr. All rights reserved. Designed by TotalWeb®.

0